Onbetaalde dienstverlening

Vindt u op de website niet wat u zoekt, dan kunt de helpdesk bellen. Bij vragen waar we direct antwoord op kunnen geven, is deze informatievoorziening gratis. Grotere opdrachten vallen onder betaalde diensten. We organiseren ook een aantal overlegvormen in ons standaard (gratis) pakket als service voor instanties die zich inzetten voor de belangen van het Friese erfgoed.

Platform Fryske Monuminte-organisaasjes

Alle Friese monumentenorganisaties (Monumentenwacht Fryslân, Monumentenadvies Fryslân, Alde Fryske Tsjerken, Beheer Kerkelijke Gebouwen, Steunpunt Monumentenzorg Fryslân, De Fryske Mole, Staten en Stinzen, Boerderijenstichting Fryslân, de Provinciale Commissie Friesland van Heemschut, Waterschapserfgoed en Friese Interieurs) zijn vrijblijvend georganiseerd in het Platform Fryske Monuminte-organisaasjes. Periodiek organiseert het Steunpunt Monumentenzorg Fryslân voor dit Platform een overleg waarin gemeenschappelijke onderwerpen, nieuws en wetenswaardigheden worden besproken. Het Platform wordt door de partijen zeer gewaardeerd, niet alleen vanwege de informerende functie, maar ook vanwege de onderlinge contacten.

Monumintehûs Fryslân

Steunpunt Monumentenzorg Fryslân is samen met de andere Friese monumentenorganisaties Monumentenwacht Fryslân, Monumentenadvies Fryslân, Alde Fryske Tsjerken en Beheer Kerkelijke Gebouwen in Noord-Nederland, gehuisvest aan de Emmakade 59 (het oude PEB-gebouw) in Leeuwarden. Andere Friese monumenteninstellingen, zoals De Fryske Mole, Staten en Stinzen, Boerderijenstichting Fryslân en de Provinciale Commissie Friesland van Heemschut maken hier gebruik van postbus, vergader- en archiefruimte. Op deze manier is er een “Monumintehûs Fryslân” ontstaan, waar de Friese monumenteninstellingen samenwerken. Hier wordt kennis gebundeld en kan iedereen terecht voor informatie en advies op het gebied van het Friese erfgoed en monumentenzorg.