Nieuwsbericht

Publicatiedatum: 09-07-2024

Voor herbestemming van agrarisch erfgoed heeft het Boerderijenfonds weer een subsidieronde opengesteld. In 2024 is er één aanvraagronde met als uiterste inzenddatum 1 september.

Het Boerderijenfonds is een landelijk stimuleringsfonds dat projecten ondersteunt waarbij agrarisch erfgoed een nieuwe bestemming krijgt, in combinatie met restauratie en verduurzaming. Eigenaren van historisch waardevolle boerderijen en bijgebouwen – dus niet alleen rijksmonumenten – kunnen een aanvraag indienen. Een belangrijk criterium om voor subsidie in aanmerking te komen, is dat de nieuwe bestemming maatschappelijke meerwaarde heeft. Dit betekent dat omwonenden, bezoekers, cliënten, etc. gebruik kunnen maken van de boerderij en dat het project op die manier bijdraagt aan een toekomstbestendig platteland.

Eigenaren kunnen een aanvraag doen voor een subsidie tot een maximumbedrag van € 250.000,-.

De voorwaarden, overige criteria en meer informatie over de aanvraagprocedure zijn te vinden op https://boerderijenfonds.nl/.

Het Boerderijenfonds denkt graag met boerderijeigenaren mee. Zij kunnen gerust contact opnemen voor overleg over de subsidiemogelijkheden.